Óvónénik

Maci Maci csoport

Hidegh Alexandra (Szandra óvó néni)

Hidegh Alexandra (Szandra óvó néni)

2015-óta dolgozom óvónőként. A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szereztem német-nemzetiségi óvodapedagógus diplomámat.

Korábban a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában dolgoztam. Nagy örömömre szolgál, hogy pályafutásomat Sopronkövesden a Nefelejcs Óvodában a Maci csoportban folytathatom. Lehetőségem nyílik külön német foglalkozást tartani a gyerekeknek. Szívesen mesélek, és énekelek a gyerekeknek.

Szakonyban élek családom körében.

Sárközi Andrea (Andi óvó néni)

Sárközi Andrea (Andi óvó néni)

Világ életemben óvónő szerettem volna lenni . Az óvónőképző szakközépiskola elvégzése után felsőfokú diplomámat a Nyíregyházi Egyetemen szereztem, majd 18 évig Budapesten dolgoztam.

Közel áll hozzám a rajz , barkácsolás , kézimunka . Tanultam kosarat fonni , korongozni , ólomüvegezni , üveget festeni  és –e kézműves technikák elemeit igyekszem becsempészni a kicsik mindennapjaiba. Fontosnak tartom a tanulási , magatartási nehézségek , zavarok korai felismerését már az óvodában .Ennek érdekében elvégeztem a Sindelár féle komplex képességfejlesztő programot és a Kulcsárné féle mozgásterápiát . A jövőben is hasonló területen szeretném magam tovább képezni.

Két kisfiú édesanyjaként tudom, milyen fontos, hogy gyerekeinket biztos helyen tudjuk nap, mint nap.

A Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda ilyen hely!

Itt egy családias, baráti közösségre leltem, ahol örömmel fogadjuk a gyerekeket, szülőket.

Hiszem, hogy minden gyerek egyedi, megismételhetetlen csoda.

Célom, hogy törődéssel, pozitív tulajdonságaikat kiemelve sok játékkal, mozgással, tapasztalással megismerjék önmagukat az őket körülvevő világot így megalapozva a majdani iskolakezdést.

Bízom benne, hogy együttműködve a kolléganőimmel, gyerekekkel, szülőkkel sok szép napot tölthetek ennek az óvodának a falai között!

Nyuszi Nyuszi csoport

Kincses Izabella (Iza óvó néni)

Kincses Izabella (Iza óvó néni)

Óvodapedagógusi szakképesítésemet a soproni Benedek Elek Főiskolán szereztem meg, 2007-ben. Tanulmányaim befejezése után két lányom születése tette teljessé boldogságunkat.

2013 őszétől kezdtem el óvodapedagógusként gyerekekkel foglalkozni.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel sok mesét ismertessek meg, hiszen a mesék képesek egy életre megalapozni az ember érzelmileg átszínezett képét a világról.

Kedvelt tevékenységeim a mesélés, dramatizálás, bábozás, barkácsolás.

Györgyné Simon Veronika (Vera óvó néni)

Györgyné Simon Veronika (Vera óvó néni)

Óvodapedagógusi diplomámat 2008 nyarán szereztem a Soproni Egyetem Benedek Elek Főiskolai Karán. A Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodában 2018 novembere óta dolgozom, ahol 2019 áprilisában sikeresen minősítettek a pedagógus életpálya modell szerint. Kedvelt tevékenységeim közé tartozik a barkácsolás, és a dramatizálás. Fontos számomra hagyományaink ápolása és ezek megismertetése gyermekeinkkel. Két kisfiam van, akik szintén ide járnak óvodába.

Süni Süni csoport

Fülöp Dorina (Dorina óvó néni)

Fülöp Dorina (Dorina óvó néni)

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán végeztem óvodapedagógusként.Tanulmányaim során gyermek -és gyógytestnevelés képzésben is részesültem. 2017 augusztusától gyakornokként dolgozom az óvodában. Szakmai gyakorlataimat is Sopronkövesden végeztem és hamar megtetszett az óvoda légköre. Célom, hogy a gyermekekkel megismertessem és megszerettessem környezetüket, lakóhelyüket, kultúrájukat. 

Menyhárt Ildikó (Ildi óvó néni)

Menyhárt Ildikó (Ildi óvó néni)


Fülöpné Hidegh Csilla (Csilla óvó néni)

Fülöpné Hidegh Csilla (Csilla óvó néni)

2012 óta vagyok az intézmény vezetője.Főiskolai óvodapedagógusi végzettséggel rendelkezem, gyógy testnevelő óvodapedagógus vagyok. Két pedagógus szakvizsgám van, az utóbbit közoktatás vezetői szakon 2014-ben szereztem meg. Közel áll hozzám az egészség védelme, megőrzése, a rendszeres testmozgás. Éppen ezért hetente több alkalommal tartásjavító tornát tartok a gyerekeknek.

 

Technikai dolgozók

Süni Süni csoport

Bertháné Bereczky Gyöngyi(Gyöngyi néni)

Bertháné Bereczky Gyöngyi(Gyöngyi néni)

3 gyermek anyukája vagyok. Óvodai dajka végzettséggel rendelkezem. Kiemelt fontosságúnak tartom az egézséges és tiszta környezetet, ezt mindig biztosítom a gyermekeknek. Nemcsak azért szeretek itt dolgozni, mert imádom a gyerekeket, hanem azért is, mert jó a közösség. 

Maci Maci csoport

Iváncsicsné Horváth Krisztina (Kriszta néni)

Iváncsicsné Horváth Krisztina (Kriszta néni)

2015-ben kerültem a Nefelejcs óvodába, teljesen véletlenül és spontán. Korábban más munkakörben dolgoztam, de hamarosan kiderült, hogy nekem itt a helyem. A gyermekekkel való jó viszonyom és baráti kapcsolatom is ezt igazolja. Az óvó nénikkel pedig a közös gyermekkor köt össze. Úgy érzem, egy nagy család vagyunk és nagy örömömre szolgál, hogy a tagja lehetek! 

Nyuszi Nyuszi csoport

Szalainé Rózsa Katalin (Katica néni)

Szalainé Rózsa Katalin (Katica néni)

Nem ismeretlenként kerültem az óvodába, hisz már évek óta a néptánc csodás világával ismertettem meg a kisgyermekeket. Így alkalmam volt belelátni az óvoda mindennapjaiba, életbe, és örülök, hogy most már nemcsak abban a néhány órában, hanem egész nap a gyermekek között lehetek. 


Bernáthné Rózsás Ildikó (Ildi néni)

Bernáthné Rózsás Ildikó (Ildi néni)

2 kisgyermek anyukája vagyok. Egy kedves felkérés elfogadásaként csöppentem bele az óvodai életbe, ami az eddigi döntéseim közül az egyik legjobbnak bizonyult. Világossá vált számomra, hogy ez a munkakör, ami teljesen hozzám passzol. Időközben elvégeztem a pedagógiai asszisztens képzést, hogy még felkészültebben tudjam segíteni az óvó nénik munkáját. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...