Óvónénik

Maci Maci csoport

Derdákné Hidegh Alexandra (Szandra óvó néni)

Derdákné Hidegh Alexandra (Szandra óvó néni)

2015-óta dolgozom óvónőként. A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szereztem német-nemzetiségi óvodapedagógus diplomámat.

Korábban a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában dolgoztam. Nagy örömömre szolgál, hogy pályafutásomat Sopronkövesden a Nefelejcs Óvodában a Maci csoportban folytathatom. Lehetőségem nyílik külön német foglalkozást tartani a gyerekeknek. Szívesen mesélek, és énekelek a gyerekeknek.

Szakonyban élek családom körében.

Süni Süni csoport

Csóka-Fülöp Dorina (Dorina óvó néni)

Csóka-Fülöp Dorina (Dorina óvó néni)

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán végeztem óvodapedagógusként.Tanulmányaim során gyermek -és gyógytestnevelés képzésben is részesültem. 2017 augusztusától gyakornokként dolgozom az óvodában. Szakmai gyakorlataimat is Sopronkövesden végeztem és hamar megtetszett az óvoda légköre. Célom, hogy a gyermekekkel megismertessem és megszerettessem környezetüket, lakóhelyüket, kultúrájukat. 

Menyhárt Ildikó (Ildi óvó néni)

Menyhárt Ildikó (Ildi óvó néni)

1990- ben végeztem el az óvodapedagógusi szakot és azóta is minden nap boldogságot hoz az életembe, a gyermekekkel való foglalkozás. Ennyi idő alatt elhivatott, minőségi munkát végző szakemberré formálódtam. Képzeletbeli „tudás” tarisznyám is egyre nehezebb és tartalmasabb. Gyermektiszteletemmel és a gyermeknevelés területén elsajátított módszertani tudásommal kollegáknak, gyakornokoknak, hallgatóknak, szülőknek szeretnék mintát nyújtani. Mesterprogramom keretén belül a népi kultúraátörökítés és óvodai hagyományőrzés tekintetében igyekszem színesíteni a Nefelejcs Óvoda pedagógiai programját. A település kulturális életébe is szívesen kapcsolódom be és tagja vagyok a Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesületnek.

Pedagógusként és emberként is jó érzettel tölt el, hogy a zöld szívű falú, zöld óvodájához tartozom, ahol érték a gyermek és a természet.

Nyuszi Nyuszi csoport

Szücs Evelin (Evelin óvó néni)

Szücs Evelin (Evelin óvó néni)

A Soproni Egyetem Benedek Elek Karán végeztem 2021-ben. Tanulmányaim során német nemzetiségi képzésben szereztem diplomámat. Szeptembertől dolgozom gyakornokként az óvodában.

Örömömre szolgál, hogy pedagógusi pályafutásomat a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodában a Nyuszi csoportban kezdhetem. A gyerekeknek lehetőségem nyílik külön német foglalkozást tartani, amit fontosnak találok a mai világban.

Célom, hogy a gyerekeket pozitív és nyugodt légkörben neveljük és a játék segítségével minél jobban megismertessük a helyi hagyományokat és értékeket.

Balogh- Gaál Éva (Évi néni)

Balogh- Gaál Éva (Évi néni)

A Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán végeztem óvodapedagógia szakon, ami után óvodapedagógusként dolgoztam, majd Ausztriában nevelőotthonban nevelőként tevékenykedtem. Szeretek önkéntes munkát vállalni a közösségért, így baba-mama foglalkozatókat és óvodásoknak, kisiskolásoknak németül és magyarul verses és kézműves foglalkozásokat is tartottam nagy-nagy szeretettel.

Három gyermek édesanyja vagyok, két csodás kamasz lányom van és egy különleges kisfiam. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a Nefelejcs Óvodában dolgozhatok, ilyen gyönyörűen felszerelt intézményben, egy összetartó csapattal.

 

Horváth Csilla (Csilla óvó néni)

Horváth Csilla (Csilla óvó néni)

Több évtizede dolgozom pedagógusként. Pályafutásom az újkéri óvodában kezdődött, ahol 7 évig óvónőként dolgoztam. Munka mellett a Berzsenyi Dániel Tanítóképző Főiskolára jártam, 1992-ben tanítói végzettséget szereztem, még ezévben áthelyezéssel a simasági Festetits György Általános Iskolába kerültem. Tanítóként folytattam pedagógusi munkám. 2004-től tanulmányokat folytattam a NYME Benedek Elek Pedagógia Kar „Gyermekintézmények Szakmai Fejlesztési Programja –Fejlesztőpedagógia” szakján. 2006-ban szakvizsgázott pedagógus lettem. 2008-tól 2021. decemberéig a Sopronkövesdi Általános Iskolában dolgoztam tanító-fejlesztőpedagusként.

Legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni a rám bízott gyermekek fejlődését, személyiségük kibontakoztatását. Célom, hogy az óvodából kikerülő gyermekek nehézségek nélkül tudják majd teljesíteni iskolai feladataikat.

Elvégeztem a Komplex Mozgásterápia tanfolyamot, ami egy pedagógiai fejlesztőeljárás, amelyet Kulcsár Mihályné, Panni néni dolgozott ki a saját gyakorlata alapján. Jól használható a tanulási nehézségek megelőzésére és a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztésére. Akik dolgoznak vele, naponta tapasztalják hatékonyságát. Egyéni és csoportos fejlesztésre egyaránt használható. A módszer lényege, hogy az adott mozgásos gyakorlatsorokat napi rendszerességgel kell végezni. Ezek a mozgások képesek serkenteni az agy, az idegrendszer érését. A gyerekeknek nemcsak a mozgása rendeződik, hanem az idegrendszer érése következtében javul a figyelme, viselkedése, feladattudata, téri tájékozódása, testképe, emlékezete, sorrendisége, egyensúlya is.
 

„Keresem minden gyermek sajátos titkát, és azt kérdezem, hogyan segíthetném abban, hogy önmaga lehessen.” – Janus Korczak


Fülöpné Hidegh Csilla (Csilla óvó néni)

Fülöpné Hidegh Csilla (Csilla óvó néni)

2012 óta vagyok az intézmény vezetője. Óvodapedagógusi diplomámat 1989-ben szereztem, majd 2005-ben elvégeztem az óvodapedagógusi, tanítói gyógytestnevelés szakot. Két pedagógus szakvizsgám van, az utóbbit közoktatás vezetői szakon 2014-ben szereztem meg. Vezetőként fontos számomra, hogy olyan munkatársak vegyenek körül, akik a gyermekek mindenekfelett álló érdekét tartják a szemük előtt. Ennek érdekében biztonságos, derűs, bizalmat sugárzó légkört biztosítunk a hozzánk érkező gyermekeknek. Mesterpedagógusként szeretném óvodánkban az Ayres terápia, mint speciális fejlesztési lehetőségét bevezetni, ezzel segítve a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket.

 

Technikai dolgozók

Süni Süni csoport

Bertháné Bereczky Gyöngyi(Gyöngyi néni)

Bertháné Bereczky Gyöngyi(Gyöngyi néni)

3 gyermek anyukája vagyok. Óvodai dajka végzettséggel rendelkezem. Kiemelt fontosságúnak tartom az egézséges és tiszta környezetet, ezt mindig biztosítom a gyermekeknek. Nemcsak azért szeretek itt dolgozni, mert imádom a gyerekeket, hanem azért is, mert jó a közösség. 

Maci Maci csoport

Iváncsicsné Horváth Krisztina (Kriszta néni)

Iváncsicsné Horváth Krisztina (Kriszta néni)

2015-ben kerültem a Nefelejcs óvodába, teljesen véletlenül és spontán. Korábban más munkakörben dolgoztam, de hamarosan kiderült, hogy nekem itt a helyem. A gyermekekkel való jó viszonyom és baráti kapcsolatom is ezt igazolja. Az óvó nénikkel pedig a közös gyermekkor köt össze. Úgy érzem, egy nagy család vagyunk és nagy örömömre szolgál, hogy a tagja lehetek! 

Nyuszi Nyuszi csoport

Szalainé Rózsa Katalin (Katica néni)

Szalainé Rózsa Katalin (Katica néni)

Nem ismeretlenként kerültem az óvodába, hisz már évek óta a néptánc csodás világával ismertettem meg a kisgyermekeket. Így alkalmam volt belelátni az óvoda mindennapjaiba, életbe, és örülök, hogy most már nemcsak abban a néhány órában, hanem egész nap a gyermekek között lehetek. 


Bernáthné Rózsás Ildikó (Idu néni)

Bernáthné Rózsás Ildikó (Idu néni)

Sopronkövesden élek családommal 2014 óta, 2 gyermek büszke édesanyja vagyok. Fiaim 9 és 11 évesek, a helyi általános iskolába járnak.

2016 óta dolgozom az óvodában 1 évig dajkaként, 2017 óta pedig pedagógiai asszisztensként. Jelenleg levelezőn az óvodapedagógus képzést végzem a Soproni Egyetemen, így reményeim szerint hamarosan óvodapedagógusként dolgozhatom itt.

Csizmazia- Nagy Andrea (Andi néni)

Csizmazia- Nagy Andrea (Andi néni)

Három gyermek édesanyja vagyok, a legnagyobb a Sopronkövesdi Általános Iskolába jár, első osztályos, az ikerlányaim pedig a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodába járnak.

Szociálpedagógus végzettségem van, és idén elvégeztem egy gyógypedagógiai asszisztens képzést is, jelenleg pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen vagyok első éves pszichológia szakos hallgató.

Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, az óvoda légköre pedig nagyon családias számomra, minden munkatárs segítette a mihamarabbi beilleszkedésemet.  

Kérem, várjon... Kérem, várjon...