Süni csoport

"Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá  tenni."

                                                                        /Karácsony Sándor/

A 2018/19-es nevelési évben, vegyes korösszetételű Süni csoportunkban jelenleg 27 gyermek jár. Csoportunkban törekszünk a családias, szeretetteljes légkört megteremteni és a gyerekekkel együtt fenntartani. A gyermeki egyéniség tiszteletben tartásával sokféle lehetőséget biztosítunk a világ felfedezésére.

Gyakran és nagy lelkesedéssel énekelünk, zenélünk, táncolunk. Sokféle lehetőséget kínálunk arra, hogy fejlődjön kézügyességük, nap, mint nap rajzolunk, gyurmázunk, tépünk, festünk, ragasztunk, fűzünk és barkácsolunk. Meseszőnyegen gyakran repülünk, szeretjük az állatos meséket, a humorral átszőtt történeteket. A verseket Versfaló Vili, a kis kuka segítségével ismerjük meg. Folti kutyával osztjuk meg örömünket, bánatunkat, akit hétvégére a legügyesebb kisgyermek haza is vihet. A heti rendünkbe változatos módon illesztjük be a mozgást: vitamin tornát, zenés tornát, mezítlábas tornát tartunk. Nálunk a folyamatos tízóraizás alatt háborítatlan a szabad játék.  A változatos kész játékok mellett mindig becsempészünk saját készítésű fejlesztő játékot is a gyerekek tevékenységeibe. A zöld tevékenységek szerves részei a mindennapjainknak: szelektíven gyűjtjük a papírt, a műanyagot, a komposztálható hulladékot. A feleslegessé vált ivóvizet a növényeink öntözéséhez felhasználjuk. A felelős állatgondozás jegyében óriás achát csigákat nevelünk, a gyerekeink legnagyobb örömére.  Fontosnak tartjuk, hogy felszabadult, érzelemgazdag kisgyermekekből álló közösség kovácsolódjon a csoportunkból. 

A legismertebb közösségi oldalon, az ún. Kövesdi Süninfóban tájékoztatjuk napi rendszerességgel a szülőket mozgalmas mindennapjainkról.

 Süni csoportra jellemző programok:

- őszi és nyári Pizsi parti

- játszódélután szülőkkel (Karácsony után, Húsvét előtt) és nagyszülőkkel (Idősek napja körül)
- Anyuka, illetve Apuka napok (a vállalkozó kedvű szülő egy délelőtt folyamán a csoportunk tagja lesz, foglalkozását is bemutathatja)

 

 

 

 

 

Hírek

Zöld Juniális

A szöveg módosításához kattintson ide! Tovább...

Óvodai beiratkozás

Ó V O D A I   B E I R A T K O Z Á S2019/2020Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2019/2020. nevelési évre azÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK BEÍRATÁSASopronkövesd községben a következő időpontokban történik:2019. április 24. szerda 8-16 óra2019. április 25. csütörtök 8-16 óra Helye: Sopronkövesdi Nefelejcs... Tovább...

Óvodapedagógust keresünk!

Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodaa "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdetSopronkövesdi Nefelejcs ÓvodaÓvodapedagógusmunkakör betöltésére.A közalkalmazotti jogviszony időtartama:határozott idejű 2019. 07. 31.-ig tartó közalkalmazotti jogviszonyFoglalkoztatás... Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...