Süni csoport

Csoportunkban 30 kisgyermek éli vidám, óvodai életét. Családias, gyermekszerető légkörben, egymást elfogadva és segítve formálódunk összetartó közösséggé. 13 nagycsoportos,  8 középsős és 9 kiscsoportos korú gyermek alkotja a Sünis közösséget.
Gyermekközpontú szemléletünk, a szabad játékon és az abban rejlő ismeretszerzési lehetőségeken alapul. A gyermeki személyiség kibontakoztatását egyéni sajátosságok és fejlettségi szintek figyelembe vételével segítjük. A nevelés során az önmegvalósítás és az ismeretszerzés lehetőségére törekszünk. Elsődlegesnek tekintjük a cselekvésen keresztüli tapasztalatszerzési, tanulási lehetőségeket. Alakítjuk mindezt élményszerűen, építve a gyermeki kíváncsiság és kreativitás figyelembe vételével.
Kiemelten kezeljük a környezettudatos szemléletformálást és annak megélését hogyan kell "zöld óvodásként" óvni, tisztelni bolygónk élővilágát.
Lakóhelyünk természeti és tárgyi környezetének megismertetésével, a helyi kultúrális rendezvényeken való részvételünkkel tudatosan arra törekszünk, hogy kötődés alakuljon ki gyermekeinkben magyar kultúránk és szülőföldünk értékei iránt.

Hírek

Nyílt nap az óvodában

Tovább...

Óvodalátogatási lehetőség

FELHÍVÁS Felhívjuk az érdeklődő családok figyelmét, hogy a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda biztosítja a lehetőségét annak, hogy beiratkozás előtt megismerkedjenek az érdeklődők az óvodával, az óvoda dolgozóival, megkönnyítve ezzel az óvodaválasztás lehetőségét.A látogatásra az alábbi két nap közül lehet... Tovább...

A legfrissebb hiteles információk a köznevelési intézmények működésével kapcsolatosan

A legfrissebb hiteles információk a köznevelési intézmények működésével kapcsolatosanFokozott a szülők és a tanárok felelőssége a járvány miatt – Tünetes gyereket ne engedjünk közösségbe!2020. augusztus 28. - 09:37 A közelgő tanévkezdés miatt fontos tudatosítani, hogy most a járványhelyzet miatt fokozott a... Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...