Maci csoport

A 2019/20-as nevelési évben jelenleg 29 gyermek jár a Maci csoportba. 13 nagycsoportos, 4 középsős, 6 kiscsoportos, 6 minicsoportos.

Ebben az évben sok változás történt csoportunkban. Dorina óvó néni a süni csoport óvónénije lett, helyette Andi néni jött hozzánk, akit a gyerekek gyorsan elfogadtak. Dajka nénink személye is változott. Ebben az évben Kriszta néni segít nekünk a mindennapokban. Őt már jól ismerték a gyerekek. A sok változást mind a gyerekek mind a felnőttek is sikeresen éltük meg, és családias, szeretetteljes légkörben éljük mindennapjainkat.

A gyakori beszélgetőkörben nagy figyelmet fordítunk a gyermekek erkölcsi nevelésére, egymásra való odafigyelésére, a mese szeretetének nevelésére.
Sokat énekelünk, körjátékozunk, barkácsolunk. Többféle tevékenységet biztosítunk a nap folyamán, amiből kedvük szerint választhatnak a gyererek.
Nagyon szeretünk sétálni, kirándulni. Fontos, hogy megismerjük a lakókörnyezetünket, az itt élő embereket. A helyi hagyományokat, szokásokat, kultúrális értékünket. Megtanulva ezek szeretetét, védelmét is.

"A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni." /Bruno Bettelheim/

Hírek

A legfrissebb hiteles információk a köznevelési intézmények működésével kapcsolatosan

A legfrissebb hiteles információk a köznevelési intézmények működésével kapcsolatosanFokozott a szülők és a tanárok felelőssége a járvány miatt – Tünetes gyereket ne engedjünk közösségbe!2020. augusztus 28. - 09:37 A közelgő tanévkezdés miatt fontos tudatosítani, hogy most a járványhelyzet miatt fokozott a... Tovább...

Zöld Juniális

A szöveg módosításához kattintson ide! Tovább...

Óvodai beiratkozás

Ó V O D A I   B E I R A T K O Z Á S2019/2020Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2019/2020. nevelési évre azÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK BEÍRATÁSASopronkövesd községben a következő időpontokban történik:2019. április 24. szerda 8-16 óra2019. április 25. csütörtök 8-16 óra Helye: Sopronkövesdi Nefelejcs... Tovább...

Kérem, várjon... Kérem, várjon...