Az óvodáról

Sopronkövesd község Soprontól 25 km-re, a Kisalföld nyugati határszélén található. A falut autóval a 84-es számú főúton, illetve a Sopron-Szombathely vasútvonalon lehet megközelíteni. Felszíni vízeit a Füles patak gyűjti össze, mely átszeli a falut, a település nyugati határában ered a Kardos-ér. Sétákra, kirándulásokra alkalmas az Agg-hegy és környéke. Legmagasabb pontján van a múlt században épült remetelak, ma Szent László-kápolna. Több, mint 1200 fő él a faluban, az utóbbi években többen érkeztek az ország különböző részéből, főleg Ausztria közelsége, s a helyben működő Autolív Kft. munkaerő bővítése miatt. 

Intézményünk a falu központi, mégis nyugodt övezetében, az Iskola u. 7. sz. alatt található. Szomszédságában van a Családi Napközi, az Általános iskola, valamint a Lurkó-liget játszótér. Kényelmes parkolóval, nagy udvarral várjuk a hozzánk érkezőket.  
Az intézmény 1962-ben fogadta először a kisgyermekeket, 2012-ben ünnepeltük óvodánk fennállásának 50.évfordulóját.  A 80-as évektől három csoporttal működött, majd 2004-ben az alacsony gyermeklétszám miatt, egycsoportos óvodává szerveződött. Úgy alakult, hogy az óvodát az iskolával együtt 2007-től egy alapítvány működtette, majd összevontan ugyan, de 2008-ban ismét az önkormányzathoz kerültek a nevelési intézmények. A 2010-es nevelési évtől két, vegyes csoport várta az ovisokat, s a harmadik csoportban működött a Családi Napközi. Az intézmény 2012-ben ismét önállóvá vált, s azóta a Sopronkövesdi Nefelejcs Óvoda nevet viseli.                                                                                                

A megnövekedett gyermeklétszámnak köszönhetően 2015 szeptemberétől 3 csoporttal működik intézményünk, mely vállalja a gyermekek 2,5 éves korától, a tankötelezettség kezdetéig tartó fejlesztését, nevelését.
Nyitva tartásunk a környéken egyedülálló, igazodik a dolgozó szülők munkaidejéhez: 6.30 – 16.30

                                                                                                                                 Sok szeretettel várjuk Önt, kisgyermekével!
 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...